Er zijn genoeg reden om een camerasysteem in en om uw huis, bedrijfspand, parkeergarage/plaats of winkel te hebben geïnstalleerd.

Helaas is het bittere noodzaak u tegen misdaad te beschermen.
De criminaliteit rondom uw woning, bedrijfspand en in de detailhandel blijft ongekend hoog.
Een toenemend aantal particulieren en ondernemers voelen zich steeds vaker bedreigd door indringers en agressieve “klanten”.

Het hebben van camera’s heeft al een preventieve werking, en mocht er toch een incident zich voordoen dan is alles geregistreerd.

Er zijn verschillende types en soorten camera’s voor verschillende eisen/wensen:

  • Beweegbare camera

Een beweegbare camera kan zowel een traditionele camera als een dome camera zijn. Deze beweegbare camera kan 360° draaien en geeft zowel voor dichtbij als voor ver weg scherpe beelden. Hierdoor kan de camera een groot terrein in de gaten houden. De camera is geschikt voor bijvoorbeeld bedrijventerreinen of grote achtertuinen.

  • Dome camera

Een dome camera is een camera die omhuld is door een klein, rond koepeltje. Dit koepeltje is vaak van donkere kleur, zodat de camera zelf niet meer zichtbaar is. Het voordeel hiervan is dat je van de buitenkant nauwelijks kan zien waar de camera op gericht is, dit zorgt voor nodige verwarring bij bijvoorbeeld inbrekers. Dome camera’s zijn vaak klein en worden bevestigd aan plafonds of muren.

  • Nachtzicht camera

Nachtzicht camera’s zijn speciaal ontworpen om in het donker scherpe beelden te leveren. Zodra de zon onder gaat worden infrarood leds geactiveerd, waardoor de camera in het donker scherp blijft.
Al onze camera’s zijn voorzien van nachtzicht zodat wij kunnen garanderen dat uw beelden dag en nacht scherp worden opgenomen

  • Dummy camera

Als u liever geen echte camera wilt, kunt u gaan voor een dummy camera. Dit is een nep camera, die sprekend op een echte camera lijkt. Het doel van de dummy camera is puur om mensen af te schrikken en bang te maken. Een dummy camera is een stuk goedkoper dan een echte camera en kan bijvoorbeeld bij uw voordeur worden bevestigd.

  • Digitaal en analoog

De bovengenoemde camera’s zijn uitvoerbaar in een analoge- of digitale IP-variant. Analoog houdt in dat de camera’s via een coax kabel zijn aangesloten op een recorder. Een voordeel van een analoge camera is dat bij bijvoorbeeld fel licht het beeld goed scherp blijft, deze camera’s zijn over het algemeen goedkoper dan de digitale variant. Een digitale IP-camera is moderner en heeft vaak meer optionele functies en mogelijkheden. Deze camera’s zijn aangesloten met een ethernet kabel (computer kabel) waardoor de camera’s vaak ook door deze kabel gevoed worden (Power over Ethernet) zodat een voeding dicht bij de camera niet nodig is.

  • Recorder

Al onze camera’s worden aangesloten op een recorder. Deze recorder heeft een harde schijf welke uw camerabeelden opneemt en uw de mogelijkheid geeft deze beelden terug te kijken tot in de meeste gevallen ruim een week. U kunt op deze recorder kiezen een aparte monitor aan te sluiten, maar onze recorders hebben ook de optie om overal via uw pc, smartphone of tablet de beelden te bekijken, mits de recorder is aangesloten op internet en uw router goed is ingesteld.

  • Algemene informatie

Alle bovenstaande camera’s worden uitsluitend geleverd met HD-beeldkwaliteit en nachtzicht (uiteraard niet de dummy camera), de videobeelden zijn hierdoor dag en nacht haarscherp. Daarnaast zijn de meeste camera’s ook in mini-varianten verkrijgbaar. Mini-camera’s kunt u makkelijk verstoppen.

 

Wij hebben voor elk budget een passende oplossing, neem vrijblijvend contact met ons op!